2020. okt 14.

A pubertás testhorror élménye, telefonszex perverzeknek

írta: Emerald Dragon
A pubertás testhorror élménye, telefonszex perverzeknek

Call Me Tonight (1986)

cmt2.jpgMikor még a Cinegore sorait rontottam, írtam egy Top10-es listát, és a hozzászólások között számtalan animét ajánlottak az olvasóim, amelyek ugyancsak a horror kategóriájába sorolhatók, hasonlóan beteg alkotások, mégis lemaradtak róluk. Ez volt a fő oka annak, hogy bizonyos ajánlott műveket végül megtekintettem, hátha akadt köztük gyöngyszem is. Ilyen a Call Me Tonight is, melyről jelezték, hogy elsősorban body horror, illetve kissé erotikus.

cmtkiemelt.jpgAz anime főhőse egy igencsak furcsa kéréssel hívja fel a telefonszex szolgálatot, merthogy Ryo Sugiura szokatlan átváltozáson megy keresztül, amikor felizgul. Rumi Natsumi érdeklődését ez alaposan felkelti, bár eleinte komolytalannak gondolja az ügyet és nyilvánosan ki is kezd a sráccal, azonban rá kell ébrednie, hogy a fiú tényleg szörnyeteggé alakul, ha szexuális izgalomba kerül. Persze erre egyetlen gyógymód lehetséges: ha trenírozza Ryot, tehát minél perverzebb látványoknak teszi ki, hogy hozzászokjon és kontrollálni tudja átváltozását. Vesztére Oyuki iszonyatosan kíváncsi természet és kiterveli, hogyan dugathatná meg magát egy igazi szörnyeteggel.

cmt1.gifA Tatsuya Okamoto rendezte röpke, harminc perces OVA tekinthető akár olyasminek is, mint a Ginger Snaps, ahol a felnőtté válás, a hormonokkal való küzdelem, önmagunk testi változásainak elfogadást boncolgatják, azonban itt sajnos csak egy kicsit perverz sci-firől van szó. Kumiko Takahashi (Mermaid's Scar, Witch Hunter Robin) karakterdizájnja a ’80-as évekre tökéletesen jellemző és bár az átalakulások izgalmasak, de semmiképpen sem mondanám őket ijesztőnek. Az eredeti ötlet Toshimichi Suzukitól származik, akinek az AD Policet és a Bubblegum Crasht, valamint a Bubblegum Crisis-okat is köszönhetjük. A művészeti vezetői szerepre Katsuyoshi Kanemurara (Captain Tsubasa J, Mermaid Forest) esett az AIC Studio választása.

Rumi Natsumi: Call me tonight

Mindezektől eltekintve nem mondanám, hogy megbántam a megtekintését, azonban tényleg csak body horrorról van szó, ami számomra nem elég kreatív, de nem is kimondottan rossz. Ajánlani nyugodt szívvel nem tudom, talán a trash rajongók szívesen megnézik.

Értékelésem: 3,5/10

Forrás, információk: https://en.wikipedia.org/wiki/Call_Me_Tonight, https://www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/anime.php?id=815
Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=qZNEoDoHwo8
Mafab link: -
Bluray megvásárolható: nem

Smaragd Sárkány

 

Szólj hozzá

horror szex erotika anime felnőtté válás Studio AIC bodyhorror