2018. nov 29.

Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivál 2. nap

írta: Emerald Dragon
Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivál 2. nap

2018.11.29. – Külső helyszínek aktiválása

A 16. Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivál nyitóelőadásán túl is van élet, a csütörtöki napon már a külső helyszínek is csatlakoznak a programokhoz. A fantasztikus Dilili Párizsban vetítése után a rendezővel, Michel Ocelot-val is alkalmunk nyílt beszélgetni, ami meglehetősen izgalmasnak bizonyult. De haladjunk tovább, lássuk, ma mi mindenre számíthattok.

http://anilogue.com/2018/assets/video/P06.mp4
A délelőtti szekció a Lengyel Intézetben indul, ahol az obisoknak kedveznek és rövid rajzfilmeket szemlélhetnek az érdeklődők, 10 órától.

http://anilogue.com/2018/assets/video/C02.mp4
A rövidfilmes program ezután 17:00-tól folytatódik az Urániában, ahol már a komolyabb versenyművek második szekcióját tekinteti meg a nagyérdemű. Ne feledjétek, hogy a nyertes a Cartoon Network Award-ot is elviheti, ami 2000 euró.

http://anilogue.com/2018/assets/video/P10.mp4
Ezzel párhuzamosan a Lengyel Intézetben az O!PLA fesztivál keretein belül szintén másfél órányi adag animációkat fedezhetnek fel az érdeklődők az ország alkotásai közül.

A leginkább felkapott alkotás az idei nevezők közül a Ruben Brandt, mely érdekessége, hogy a rendező kivételével mindenki magyar az alkotógárdában, és emiatt a jegyeket pillanatokon belül el is kapkodták a 18:00-ás Ludwig Múzeumbeli előadásra. Mivel a vetítés előtt egy tárlatvezetést is terveznek, utána pedig közönségtalálkozót szerveztek, érthető is ez a felhajtás, ha alkalmatok nyílik rá, csípjétek el valahol ezt az alkotást, én is igyekezni fogok.

A Cervantes Intézetben debütál Santiago Caicedo Trópusi Vírus című animációja, amely érdekes utakra kalauzol el bennünket a felnőtté válás ösvényein. A filmet 18:00-tól tekinthetitek meg.

Számomra az egyik leginkább érdekes és várt alkotás a francia-luxemburgi-belga koprodukcióban készült Funan. A túlélésért küzdő kambodzsai anya történetével 19:00-tól ismerkedhettek meg először az Urániában.

Aki az utóbbi film mellett voksolt, de nem szeretne lemaradni a Trópusi Viharról, maradhat az Urániában, mert 20:45-től az is sorra kerül.

Smaragd Sárkány

Szólj hozzá

fesztivál animációs film Anilogue