2020. okt 23.

Mezzo Forte - hentai krimi

írta: Emerald Dragon
Mezzo Forte - hentai krimi

Mezzo Forte (2000)

mezzo_forte_4.jpgYasuomi Umetsu (Kite, Kite Liebrator, Kokkoku) két verzióban is létező animéje nyomán készült egy virtuális folytatás is, mely elsősorban ugyancsak cenzúrázottan férhető hozzá. Nem csoda, hiszen az alapsztori, a Nikita-bérgyilkosnő figurája kimondottan izgalmas az amerikai közönség számára is, de a pornós, azaz hentai jelenetek megosztóak tudnak lenni a nézőközönség körében. De mit is tud a Mezzo Forte, mely a Mezzo: Danger Service Agency előfutára.

mezzo_forte_3.jpgMikura Suzuki szexuálisan vonzó megjelenésű fiatal hölgy, aki a Danger Service Agency-nek (D.S.A.) dolgozik. A csapat csupán három főt számlál, egy exzsaru, Kenichi Kurokawa és a technikai, kissé perverz zseni, Tomohisa Harada egészíti ki a bérgyilkosnő tevékenységét. Minden olyan jellegű ügyet elvállalnak, ami túlságosan veszélyes, így elrablások, visszaszerzések, akár piszkosabb melók is a palettájukra tartoznak.

mezzo_forte_5.jpgEzúttal a Peach Twisters nevű baseball csapat tulajdonosára teszik rá a kezüket, azonban egy szerencsétlen baleset következtében az illető elhalálozik. Ezzel még különösebb probléma nem is volna, ha a gazdag férfi lánya, Momomi Momoi nem egy pszichopata gyilkos volna. Édesapja vagyonától és hatalmától megrészegülve a hölgyemény mindent megtesz, amit csak szeretne, így akár saját kezűleg is szívesen végezne szülője elrablóival. Bár nem sejti, hogy Momokichi Momoi már régen az örök vadászmezőkön perverzkedik, mégis különös kegyetlenséggel indít vendettát a D.S.A. ellen.

mezzo_forte_9.jpgAz alaptörténet átlagosságát a fent említett Momomi kavarja fel alaposan, hiszen itt nem egy ártatlan lányka próbál küzdeni édesapja visszaszerzéséért, hanem egy velejéig romlott gyilkossal van dolga az ügynökségnek. Bár a küldetés viszonylag könnyűnek indult, mégis rengeteg galibába keverednek és így az életük lesz a tét, nem pedig a megélhetésük. Egy befolyásos ellenféllel szemben pedig vajh mi kevés esélyük lehet.

mezzo_forte_7.gifHogy ne csak egy csavar legyen, némileg adott a szituációban, hogy egy fiatal lány bizony eléggé kiszolgáltatott lehet a férfiak kényének-kedvének, ha egy háromfős csoport tagja és igencsak gyönyörű, az öltözködési stílusáról nem is beszélve. A kihívó ruhák persze a küldetésekben fegyverként használhatóak, hogy elaltassák a célpont éberségét, de egyszer ezek bizony lehullanak… A fiatal Mikura fantáziája olyankor elkalandozik, az ábrázolásmód pedig a Kite-éval vetekszik.

mezzo_forte_6.gifAz ellentét ezen a ponton kerül elő, a két női főszereplő esetében. Egyikőjük befolyásos, vonzó, ugyanakkor kegyetlen, nem ártatlan. A másik erős, harcos jellem, de ezzel együtt erősen kiszolgáltatottan érzi magát. Tehát a hentai jelenetek csupán a kontrasztot igyekeznek növelni, funkcióval rendelkeznek, hogy más szemszögből is láthassuk a hölgyeményeket. A fülledt erotika helyett ezért inkább kimondottan pornós és erőszakos megközelítést alkalmaztak.

mezzo_forte_8.jpgAmellett, hogy egyféle tartalommal is felruházták a történetet, az elejétől fogva feszültséget is érezhetünk, mely a pozitív végkifejlet eshetőségét meglehetősen limitálja. Ezért a Mezzo Forte inkább izgalmas és pörgős, ha leszámítjuk a nemiszervek előfordulásának gyakoriságát. De a mű némi humort is csempészett az akció dús science fiction képsorai közé, a mozikban ugyanis a Die Hard 7.-et és a Dirty Harry 8.-at játsszák.

mezzo_forte_1.jpgAz ARMS Studio alkotását a rendező maga tervezte és írta, a karakterdizájnról is Yasuomi Umetsu gondoskodott. Az alakok, nem meglepő módon, a Kite képsorait és szereplőit juttatják eszünkbe, de a hentai grafikája sem különbözik attól. Tehát az anime egészen látványosnak tekinthető, a zenéje is friss és pörgős ritmusú, Toru Shura (Slave Nurses, Body Transfer) munkásságának hála.

mezzo_forte_2.jpgA Mezzo Forte egyszerre nyújt kikapcsolódást, őröli fel az idegeinket, miközben szórakoztat és meghökkent a grafikus jeleneteivel. A kontraszt ezúttal is zseniálisan működik, a pszichopata és a szende bérgyilkos párbaja fantasztikusan látványos és izgalmas. Aki nem ódzkodik a hentaitól tegyen vele próbát, mert megéri.

Értékelésem: 8/10

Forrás, információk: https://en.wikipedia.org/wiki/Mezzo_Forte, https://www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/anime.php?id=332
Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=asP9Fs2aNWs
Mafab link: https://www.mafab.hu/movies/mezzo-forte-60057.html
Bluray megvásárolható: nem

Smaragd Sárkány

Szólj hozzá

krimi akció anime thriller hentai bérgyilkos science-fiction Studio ARMS