2020. ápr 29.

Hogyan b****a el a pénzét a kalandor?

írta: Emerald Dragon
Hogyan b****a el a pénzét a kalandor?

Ishuzoku Reviewers (2020)

2020_02_05-08_05-boundingintocomics-5e3b1ff1f1d01.png„Ezt a világot emberek, elfek, tündérek, állatemberek, szörnyek, szellemek, angyalok és démonok népesítik be – valódi olvasztótégelye az értelmes fajoknak. Egy csodálatos, változatos világ… ahol a városokban bordélyházak széles választéka található meg! Az itt dolgozó succu-lányok törvényesen űzhetik foglalkozásukat a fajuk természete alapján. Bár a legtöbbjük nem tűnik succubus-nak, szinte mindegyikük vérében megtalálható, ha elég messzire megyünk vissza… legalábbis ez a kézenfekvő magyarázat. De félre a részletekkel! Minden teremtményt az ösztönei vezérelnek, így a succubus-negyedekben csak úgy hemzsegnek a vendégek...”

Junji Majima, Yūsuke Kobayashi, and Miyu Tomita: Ikōze Paradise

2370533.jpgEbben a fantasy világban két kalandor, az ember Stunk és az elf Zel, akik nehezen megkeresett vagyonukat a város bordélyházaiban verik el. Egy nap nézeteltérés támad köztük, vajon az ötszáz éves elf vagy az ötven éves ember prostituált jobb-e. A vitába bevonják a félszerzet Kanchalt és a farkasember Bruise-t, s közösen írnak értékelést a két hölgyeményről. Stunk legnagyobb meglepetésére az elf leányzó egyáltalán nem vonzó más fajok számára... Úgy döntenek, tapasztalataikat közzéteszik a kocsma üzenőfalán. Ezzel egy csapásra híresek lesznek, hisz a többi kalandort is érdeklik tapasztalataik! A lemásolt értékelésekből pedig szép kis summa üti a markukat. Elhatározzák hát, hogy végigjárják az összes létező bordélyházat, hogy eldönthessék melyik faj a legkiválóbb az ágyban…

mv5byjjhn2iyotatzgm4zi00njrllwe5ywqtzgy3ndu0m2e2nge2xkeyxkfqcgdeqxvyodmyntm0mjm_v1.jpgA fura bagázshoz hamarosan egy angyal, Crimvael (röviden csak Crim) is csatlakozik: ő a mennyekből esett le, s eltörte a glóriáját, így amíg meggyógyul, a földön kell maradnia. Stunk és Zel pártfogásukba veszik az ártatlan teremtményt, hisz abban reménykednek, hogy idővel a mennybéli bordélyházakba is eljuttatja őket! (Így inkább eltitkolja, hogy az angyalok valójában hermafroditák, s fiúnak vallja magát.) És persze szegény Crimet is ráveszik a buja élvezetekre…

anime-like-ishuzoku-reviewers-interspecies-reviewers.jpgNa, perverz fantasy- és szerepjáték-rajongók, eljött az időtök! Amit a Monster Musume csak ecchi szintjén mert megtenni, azt ez a sorozat soft hentaiban bizony bemutatja (már ha nem az agyoncenzúrázott verziót nézitek). Szóval igen: a főszereplőink minden részben felkeresnek egy-két piroslámpás házat, s igénybe veszik az ottaniak szolgáltatásait. A csavar persze az, hogy a legkülönfélébb fantasy fajok egyedeit próbálják ki, amelynek igen muris következményei lehetnek. Mert míg egy tündérke éppen jó lehet egy félszerzet számára, a nagyobb szerszámú fajok ki vannak zárva az intézményből… Vagy a szalamandrák parázsló testén jópofa dolog a yakinikut* és a nyotaimorit** kombinálni, de a tényleges aktusra csak a tűzvédelemmel rendelkező fajok képesek…

Hogy mindez ne legyen túl egyhangú, barátaink néha kipróbálnak egy-egy különleges intézményt is. Ilyen például az egyik mágus üzlete, ahol a kuncsaftok nemváltó bájital fogyasztását követően választhatnak hölgyeket (esetleg urakat), vagy egy gólemmanufaktúra, ahol a különféle alkatrészekből álmaik leányzóit szerelhetik össze a kreatív hajlamú élvhajhászok.

ishuzoku-reviewers-ep4-32.jpgIgazándiból ennyit kínál a sorozat. Ne számítson senki komolyabb történetre vagy karakterfejlődésre; itt a fókusz a pikáns szexjelenteken és az ebből fakadó abszurd helyzeteken van. Ennek megfelelően nem is nagyon találkozunk a klasszikus fantasy fajokkal, mint elfek, törpék vagy félszerzetek… vannak helyettük puha cicalányok, kloákás madárlányok vagy nagy tőgyű minotauruszok! És szereplőink az élményeikről becsületesen meg is írják véleményüket pro és kontra, kiemelve a fajok vagy az adott bordélyház jellemzőit.

Junji Majima, Yūsuke Kobayashi, and Miyu Tomita: Hanabira Ondo

Ennél többet azonban senki se várjon: egy komolytalan animéről van szó, ami merészebb, mint egy ecchi, de kevesebb, mint egy hentai. Unaloműzésre való furcsaság, már akinek van mersze megnézni.

Értékelés: 6/10

* japán grillhús, amit az asztal közepére tett rácson kell megsütni
** meztelen nő testén felszolgált sushi

Keretes rész: A Funimation-botrány

ishuzoku-reviewers-episode-1-screenshot.jpgA nyugati otakuk számára a Funimation tette elérhetővé az animét az on-demand szolgáltatásán keresztül, illetve a Blu-Ray megjelenését is tőlük várhattuk. Azonban február elején – nem sokkal a harmadik rész kiadása után – a cég félbeszakította a sorozatot, a már meglévő részeket törölték az oldalukról, ráadásul a szikront készítő stábot is elbocsájtották. Ezt csupán azzal indokolták egy szűkszavú közleményben, miszerint az Ishuzoku Reviewers „nem felel meg a cég minőségi előírásainak”. Ezzel érthető módon magukra vonták a rajongók haragját, akik a különféle social media oldalakon keltek ki a forgalmazó ellen, kevés sikerrel.

ishuzoku_reviewers_fr_8794.jpgAz anime témája alapján érthetőnek tűnik a Funimation lépése (hisz az már a bemutató előtt kiváltott egy kisebb botrányt a Twitteren), de az ügy háttere egy kissé összetettebb ennél. Néhány japánul tudó néző kiszúrta, hogy az elmúlt időben – egyes jelenetek cenzúrázása mellett – több animét is politikailag korrekt fordítással láttak el, jócskán megváltoztatva az eredeti dialógusokat. Na, most az Ishuzoku Reviewers-szel ezt nem lehetett megtenni, hisz akárhogy forgatjuk, egy ízig-vérig határokat feszegető ecchiről van szó, amin nem segít se vágás, se cenzúra, se átszövegezés. Arról is keringenek pletykák, hogy az animét készítő Passion Studios-nak sem tetszettek a változások (a Funimation cenzúrázatlan verziót ígért a sorozatleírásban, amit nem valósítottak meg), így inkább veszett ügyként a kukába dobták a produkciót.

Akárhogy is legyen, a nyugati rajongóknak egyelőre várniuk kell egy bátor forgalmazóra, ha lemezen is kezükbe akarják venni a sorozatot.

Forrás, információk: https://www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/anime.php?id=22612
Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=2vbDvEWBUK8
Mafab link: nem
Bluray megjelenés: nem

Leinad

Szólj hozzá

szex anime hentai fantázia ecchi Passione Stúdió