2019. nov 26.

MEGANNYI GYEREKPROGRAM AZ IDEI ANILOGUE-ON!

írta: Emerald Dragon
MEGANNYI GYEREKPROGRAM AZ IDEI ANILOGUE-ON!

Bárányok, medvék, majmok, Menő Manó és egy eltűnt sárkány – mind Budapestre érkezik

paper_kite_by_assia_kovanova_1.jpgNovember 27-én, szerdán 19 órakor a bristoli Aardman stúdió Shaun, a bárány és a farmonkívüli című egészestés animációja nyitja az idei Anilogue-ot az Uránia Nemzeti Filmszínházban. A földkerekség legismertebb animált bárányának ezúttal egy ufót kell elbújtatnia a nyáj tagjai között. Idén először 20, kifejezetten gyerekeknek készült animáció is versenyez majd két kategóriában és további színes filmeket és programokat kínál majd a Nemzetközi Animációs Fesztivál. A Lotte és az eltűnt sárkányok című alkotást magyar nyelven egyetlen alkalommal vetítik majd, de jön az idén 50 éves Menő Manó, Dargay Attila szabadkézi rajzaiból kiállítást szerveznek, a filmjeiből vetítéssorozatot tartanak és lesz animációs játszóház is.

A bristoli Aardman stúdió Shaun, a bárány és a farmonkívüli című egészestés animációja nyitja az idei Anilogue-ot november 27-én, szerdán 19 órakor az Uránia Nemzeti Filmszínházban, de a filmet december 1-én vasárnap 15 órakor is meg lehet nézni majd.

November 29-én, pénteken 9-től a 4-8 éves gyerekek számára készített versenyfilmek futnak majd a Francia Intézetben, majd 10 órától a 8-12 éves korosztályt célzó versenyfilmeket nézheti meg a közönség.

fly_by_julia_ocker_5.jpgNovember 30-án, szombaton 10.30-kor – szintén a Francia Intézetben - vetítik a Medvevilág Szicíliában című olasz filmet, mely a XX. század egyik legjelentősebb gyerekkönyvét dolgozza fel. Lorenzo Mattotti olasz rendező A vörös teknős francia producereivel és a Kecskeméti Animációs Stúdióval dolgozott együtt. Leander, a medvék királya levezeti a népét a hegyekből, hogy élelemhez jussanak és megtalálják régen elvesztett fiát, Tónit. Az emberek világával megismerkedő medvék viszont egyre több emberi szokást vesznek át, és veszélybe kerül a medvelélek. A vetítés után 12 és 13 órakor a filmez kapcsolódó animációs játszóház várja az alkotni vágyó gyerekeket.

cloudy_by_zuzana_cupova_filip_diviak_9.jpgSzombaton 11 órakor az Uránia Nemzeti Filmszínházban – majd december 1-jén 15 órakor a Francia Intézetben - a francia Jean-François Laguionie új alkotása, a Herceg utazása pereg majd, melyben a hajótörött majomfejedelmet egy olyan tudóscsalád menti meg és veszi pártfogásába, akiket a saját majomtársadalmuk mindaddig különcként kezelt, mert régóta hittek a hercegéhez hasonló, párhuzamos civilizációk létezésében. Szintén szombaton, 13 órakor a Magvető caféban a szülőknek arra is módjuk nyílik, hogy gyerekkoruk egyik kedvencét, az idén 50 éves Menő Manót is megmutassák csemetéiknek. 15 órakor az Art + moziban a 4-8 éves gyerekek számára készített versenyfilmek futnak majd, 16.30-tól pedig a 8-12 éves korosztályt célzó versenyfilmeket nézheti meg a közönség.

sheep_by_julia_ocker_2.jpgA világszerte népszerű Lotte-sorozat legújabb moziváltozatát is bemutatja a hazai gyerekközönségnek az Anilogue. A Lotte és az eltűnt sárkányok magyar nyelven egyetlen alkalommal lesz látható, december 1-jén, vasárnap 11 órától az Uránia Filmszínházban, ahol a gyerekek a film rendezőjével, Janno Põldma észt rajzfilmrendezővel is találkozhatnak majd. Szintén vasárnap 15 órakor a Vuk alkotója, a tíz éve elhunyt Dargay Attila ritkán látható, korai filmjeiből lesz vetítés. Dargay Attila szabadkézi rajzaiból pedig az Uránia moziban lesz kiállítás a fesztivál egész ideje alatt, ahol óvodáskori rajzaitól követhetjük nyomon a neves magyar alkotó gazdag pályáját.

Szólj hozzá

fesztivál rajzfilm anime animációs film Anilogue