2020. okt 05.

Hugh Helsing londoni Hide-ja

írta: Emerald Dragon
Hugh Helsing londoni Hide-ja

Van Helsing: The London Assignment (2004)

vhkiemelt.jpgÍme, egy újabb rajzfilmecske, amit ugyancsak egy élőszereplős akciófilmhez készítettek, mintegy extra anyagként, ahelyett, hogy szépen kidolgozták volna és sorozat indult volna belőle. A Van Helsinghez előzményként íródott rövid szösszenet, a The London Assignment megpróbálja visszaadni a mű hangulatát és elrepíteni bennünket azon események elé, melyek Hugh Jackman karakterét, Gabriel Van Helsinget későbbi küldetéséhez kapcsolják. Sajnálatos módon itt is csupán egy epizódnyi fél órácska állt rendelkezésre, így olyan is lett az egész….

vh1.jpgLondonban titokzatos halálesetek történnek, egy kegyetlen sorozatgyilkos szedi áldozatait, amolyan klasszikus Hasfelmetsző Jack stílusban. Az áldozatok egytől egyig nők és úgy tűnik, a mániákus még nem végzett ámokfutásával. Ide érkezik Gabriel Van Helsing, és hűséges csatlósa, Carl, hogy kiderítsék, milyen misztikus, istentelen lény áll a szörnyűségek hátterében. A filmből megszokott humor, akrobatika, illetve megszentelt és felturbózott fegyverek ismét hősünk rendelkezésére állnak – pontosabban úgy volna helyes fogalmaznom, hogy MÁR, hiszen előzmény.

vh2.jpgMaga az alkotás felidézi a ’90-es évek rajzfilmjeinek hangulatát, igazán a 16-os karikát sem feltétlenül tenném ki rá, hiszen annyira nem találtam ijesztőnek, persze a cenzorok bizonyára szigorúbban néznék ezt. Nagyon kevés a vér, inkább csak utalnak rá, konkrét gore jelenet és gyilkosság nem történik a „kamera” előtt. Ezzel nem azt sugallom, hogy hatévesekkel nézessük meg, csak arra próbálok kilyukadni, hogy a ’30-as évek horror eszközeivel dolgozik a rendező, Sharon Bridgeman. Ebből a szemszögből nézve egészen kellemes kis akció horrorként tekinthetünk rá.

protectedimage_2.jpgA Van Helsing: The London Assignment egyfajta ötvözete pár klasszikus alkotásnak, én felfedezek benne Scooby-Doos, Hasfelmetsző Jackes, Jekyll és Hide-os, illetve némi videojátékos hatásokat is. Összességében izgalmas, kicsit katyvasz-érzetet keltő, inkább felnőttebb gyerekek számára készült rajzfilmnek tűnt, mai szemmel is a DVD/Bluray kiadványok extrái közé sorolnám be. Illetve az eredeti film elé, mintegy bevezetőként a moziban is tökéletesen elférne, azonban önálló műként nem érdemes elővenni.

Értékelésem: 6,5/10

Forrás, információk: http://www.imdb.com/title/tt0406310/
Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=ESZLUTJ2u0k
Mafab link: https://www.mafab.hu/movies/van-helsing-a-londoni-kuldetes-15270.html
DVD megvásárolható: Van Helsing - The London Assignment (Animated) [DVD]

Smaragd Sárkány

 

Szólj hozzá

horror krimi amerikai akció misztikum animációs film