2018. nov 30.

Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivál 3. nap

írta: Emerald Dragon
Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivál 3. nap

Különleges premier az Anilogue 2018.11.30-i vetítései között

http://anilogue.com/2018/assets/video/P08.mp4

Pénteken is délelőtt startol a fesztivál, ezúttal az iskolás korúaknak kedveznek, 10:00-tól a Lengyel Intézetben tekinthetitek meg a rövidfilmek kavalkádját.

http://anilogue.com/2018/assets/video/P02.mp4

A korán szabadulóknak jó hír, hogy a Három Hollóban 13:30-tól a Szlovák Animáció 25 évét ünneplik, így A Város Lelke című program keretén belül megismerkedhetnek az ő nyúlfarknyi filmjeikkel is.

http://anilogue.com/2018/assets/video/A01.mp4

Ezután indul el a sokak által várt Adriai Hullám, három részletben vetítik le a horvát animációk legjavát. Kezdés: 15:00, 16:30 és 18:00, a Három Hollóban.
http://anilogue.com/2018/assets/video/A02.mp4

A rövidfilmes versenyprogram is folytatódik az Urániában, a C blokk 17:00-tól tekinthető meg.

A magyar vonalat erősíti az este első nagyfilmje, az Another Day in Life, mely szintén koprodukció, a lengyel, spanyol, német és belga kollégákkal. Téma a háború kegyetlensége, tehát egy nagyon várós kis alkotás, szerencsére többször is vetíteni fogják. Helyszín az Uránia, 19:00-tól, és érdemes maradni is, hiszen itt lesznek a hosszabb animácók.

http://anilogue.com/2018/assets/video/A04.mp4

A rövidfilmek kedvelői sem maradnak hoppon estére, hiszen a Három Hollóban is folytatódik a kavalkád, a Világpanoráma programjának keretein belül az idei legmeghatározóbb alkotásokat szedik elő nekünk. Kezdés: 19:30.

Michel Ocelot több animációja is megtekinthető a fesztivál ideje alatt, hiszen díszvendégként a nyitóelőadáson is részt vett. Így a Francia Intézetben a mai napon a Tales of Night is ismét láthatóvá válik, 20:00-tól.

Voltaire leginkább ismert művéből merített ihletet Kreif Zsuzsanna, Turai Balázs és Bera Nándor rendezőtrió, akik egy igencsak megosztó sorozatot hoztak létre Candide kalandjai címmel. Igazi premierről van szó, az alkotókkal is lehet beszélgetni az előadás után, így mindenkinek szeretettel ajánlom az Urániában megrendezésre kerülő díszbemutatót. 21:00-tól vetítik, érdemes időben érkezni, hiszen nagy érdeklődésre tarthat számot.

A Három Holló különleges meglepetéssel készült az érdeklődőknek, hiszen 21:00-tól egy 2015-ös közönség kedvenc tér vissza a vászonra. A Pszichonauták: Az elveszett gyerekek anno hatalmas sikert aratott, így örömhír, hogy ismét alkalmunk nyílhat a megtekintésére.

Smaragd Sárkány

Szólj hozzá

fesztivál animációs film Anilogue