2018. okt 02.

ANIME FILMKLUB A PÓLUS MOZIBAN

írta: Emerald Dragon
ANIME FILMKLUB A PÓLUS MOZIBAN

Végre animéket is nézhetünk a moziban!

Örömhír az anime rajongóknak, a Mirai - Lány a jövőből című film premier előtti vetítésén tudtuk meg az alábbiakat, és ma a hivatalos sajtóanyag is megérkezett hozzám!

ANIME FILMKLUB

42962874_2158015121083729_1682257742594572288_n.jpgA Pólus Mozi Filmklub a filmrajongók körében már jól ismert rendhagyó vetítéseiről, amelyek a filmtörténelem örök érvényű alkotásai közül tallóznak, sőt gyakran olyan mozgóképek is sorra kerülnek, melyeket hazánkban soha vagy csak évtizedekkel korábban láthatott a nagyérdemű mozivásznon. 2018 októberében útjára indul az Anime Filmklub, három olyan klasszikussal, melyeket rengetegen sorolnak az animációs műfaj legnagyobb hatású művei közé. A Filmklub keretén belül elsőként a Ghost in the Shell – Páncélba zárt szellemet láthatja a közönség Mamoru Oshii rendezésében (a vetítés időpontja: október 16., 19:00), ezt pedig Hayao Miyazaki két remekműve, a Chihiro Szellemországban (november 13., 19:00), valamint a Totoro – A varázserdő titka (december 11., 19:00) követi.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

GHOST IN THE SHELL

screenshot_1200x590_2.jpgAz alkotás cselekménye egy technológiailag magasan fejlett jövőben játszódik, főszereplője a kiborg Kuszanagi Motoko, a 9-es Csoport nevű rendvédelmi szerv őrmestere, aki csapatával egy rejtélyes, Bábjátékosnak hívott hackert üldöz. Ahogy a nyomozás során egyre több bizonyítékot és gyanúsítottat talál, úgy fedezi fel politikai összeesküvések sorozatát és a Bábjátékos valódi azonosságát, valamint céljait. Az anime átfogó filozófiai témái közt, a főszereplőn keresztül, fontos szerepet kap az önazonosság egy technológiailag fejlett világban. Mamoru Oshii 1995-ös animációs sci-fijén mit sem fogott az idő: mondanivalója örök, látványvilága pedig a bemutatója eltelt idő ellenére is frissnek hat.

A vetítés időpontja: 2018. október 16. 19:00
Az előadásra jegyek a helyszínen vagy elővételben online válthatók.

http://poluscentermozi.hu/film/anime-filmklub-ghost-in-the-shell-1995-281

Ajánló a Cinegore-on: http://www.cinegore.net/2011/11/27/ghost-in-the-shell-1995-pancelba-zart-szellem/

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

CHIHIRO SZELLEMORSZÁGBAN

screenshot_1200x590_3.jpgChihiro, a tízéves, önfejű kislány meg van győződve arról, hogy az egész világ körülötte forog, épp ezért képtelen belenyugodni abba, hogy szüleivel új városba költözik, és csalódottságát meg sem próbálja leplezni az utazás alatt. Amikor az erdőben eltévedve egy különös zsákutca végére érnek, a kis család rábukkan egy sötét alagútra, amelynek másik végén egy szellemváros fogadja őket. Az üres utcákon fejedelmi lakomától roskadoznak az asztalok: az éhes szülők mohón a finom ételekre vetik magukat, ám hamarosan disznóvá változnak, amikor a városban felbukkannak a valódi vacsoravendégek. Az eldugott mesevilág lakói ősi istenek és más csodalények, uralkodója pedig Yubaba, a gonosz boszorkány. Chihiro csak akkor mentheti meg szüleit, ha hasznossá teszi magát Szellemországban, és munkát talál magának a banya hatalmas fürdőházában. 2001-es alkotásában Hayao Miyazaki ismét utánozhatatlanul mesél: miközben szemtanúi lehetünk annak, miként válik felnőtté egy elkényeztetett kislány, ízelítőt kaphatunk az animék mesterének kimeríthetetlen fantáziájából is.

A vetítés időpontja: 2018. november 13., 19:00
Az előadásra jegyek a helyszínen vagy elővételben online válthatók.

http://poluscentermozi.hu/film/anime-filmklub-chihiro-szellemorszagban-2001-282

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

TOTORO - A VARÁZSERDŐ TITKA

screenshot_1200x590.jpgKusakabe úr és családja vidékre költözik, egy csodálatos környékre, amelyet rizsföldek és patakok tarkítanak. De amint azt a két kislány, Satsuki és Mei megállapítja, nemcsak a táj különleges látványosság, hanem az itt élő teremtmények is. Különféle házi és erdei szellemek ezek, s közülük a leghatalmasabb Totoro, egy barátságos szőrmók, hatalmas szájjal és bajusszal. Totoro barátjává fogadja a két kislányt, és számos csodálatos dolgot élnek meg együtt. Hayao Miyazaki 1988-as alkotása a maga furábbnál furább lényekkel benépesített világában zajló kalandokkal és szeretetre méltó címszereplőjével méltán vált műfajának egyik legközkedveltebb művévé.

A vetítés időpontja: 2018. december 11., 19:00
Az előadásra jegyek a helyszínen vagy elővételben online válthatók.

http://poluscentermozi.hu/film/anime-filmklub-totoro-a-varazserdo-titka-1988-283

 

+1 MIRAI - LÁNY A JÖVŐBŐL

screenshot_1200x590_1.jpgAnya és apa boldogan éldegélnek az általuk felépített házban, mely igencsak különleges, hiszen a férfi maga tervezte azt meg. Hamarosan egy kölyökkutya is csatlakozik a családhoz, majd Kun is megszületik, aki nagyon élvezi, hogy körülötte forog a világ, egészen addig, míg kishúga, Mirai meg nem érkezik. A négyéves fiú képtelen elfogadni, hogy a figyelem nem rá irányul, úgy érzi, szülei már megfeledkeztek róla, és lassan megutálja a kis jövevényt. Ahogyan a helyzet elmérgesedik, és édesanyja visszatér a munkába, egyedül hagyva őt a dolgozó és háztartás fenntartani próbáló édesapjával, egyszercsak furcsa eseményláncolat kezdődik, melynek első aspektusa, hogy a ház átriumában találkozik egy felnőtt lánnyal, aki azt állítja, ő a jövőbeli Mirai.

A vetítés időpontja: 2018. december 6.
Az előadásra jegyek a helyszínen vagy elővételben online válthatók.

http://poluscentermozi.hu/film/mirai-lany-a-jovobol-premier-elotti-vetites-japan-nyelven-magyar-felirattal-259

Ajánló az oldalamon: https://smaragdanimesarkany.blog.hu/2018/10/02/mirai_lany_a_jovobol

Smaragd Sárkány

Szólj hozzá

anime cyberpunk dráma természetfeletti Hayao Miyazaki Ghost in the Shell science-fiction Ghibli Studio Cinegore Anime Filmklub