2020. júl 13.

Démonok háborúja a Castlevania folytatásában

írta: Emerald Dragon
Démonok háborúja a Castlevania folytatásában

Castlevania, 3. évad (2020)

castle-2-1581705765717_bz38.jpgA tavaly őszi premier kissé elhúzódott, pedig Halloweenre vártuk a beígért Castlevania 3. évadát. Warren Ellis nagysikerű animációs sorozata a Netflix csatornáján hódít, az első két széria eseményei után pedig igazán kíváncsivá tettek bennünket az alkotók, hogy miként tér vissza a játék-adaptáció. Március végén végre megérkezett, így ismét nyomon követhettük Trevor, Sypha, Alucard, Isaac, Hector és Carmilla kalandjait.

castlevania-season-3-_-official-trailer-_-netflix-1-5-screenshot.pngAlig egy hónap telt el Drakula pusztulása óta és a világban hatalmas káosz uralkodik. Az űr, amely az omnipotens király után maradt továbbra is ott tátong az élő- és a démoni sík között. Az emberek és a vámpírok, illetve a különféle szörnyek zabolátlan háborúskodásba kezdtek a földekért és az élelemért. Nincsenek igazi célok, Carmilla terve totális csődöt mondott. A Castlevania története négy síkon játszódik tovább.

esbpiamxcaapeqz.jpgAlucard apja kastélyéban maradt, magányos életet él, próbál hű maradni édesanyja emlékéhez, de ugyanolyan elveszettnek tűnik, mit az egyszerű halandók. Mikor két keletről érkezett testvér látogatja meg őt, hogy csatlakozzanak hozzá, a remény szikrája ismét felcsillan, hogy hasznos tagjává válhat az emberiségnek. A dhampirnak azonban meg kell tanulnia bízni másokban, ami nem esik túlságosan nehezére.

ejiedygj4q4epkwaj9mwosu8t8g.jpgMindeközben Carmilla heteken át tartó menetelés után végre hazaérkezik Styriába, ahol nővéreivel közösen próbál új birodalmat és sereget építeni. Foglya, a mágikus képességgel bíró kovácsmester (forgemaster), Hector lehet a kulcs, hogy a vámpírokat ne gyűrjék alá a sötétség seregei. Striga és Morana bizonytalannak tekintik a tervet, de Lenore úgy dönt, rábírja a halandó férfit, csatlakozzon hozzájuk.

aaaabqqru9uvdoan_ac-fsjkysvmzwg0ozycx3s3mjtovsuvlogckjydut2sugmkgmeld0_cqmqzasi1tjcnknc5d3rxwzj_ynh8a9nyezttz_abj1e.jpgIsaac magánya véget ért. Mestere halálán és Hector árulásán mindenképpen revansot kell vegyen. Ezért a holtak testét használva démonokat hoz át a másvilágról az övébe, hogy a legyőzhetetlen légióval visszajuthasson Drakula várába. Egy váratlan segítségnek köszönhetően azonban a nővérek nyomára bukkan és növekvő seregével megindul Styria felé.

maxresdefault_102.jpgTrevor és Sypha tökéletes, mégis groteszk párost alkotnak. Mindketten imádják az izgalmat, a harcot, a csatákat és a párbajokat. Ezért nekiállnak, és sorra vadásszák le a sötétség lényeit, hogy Drakula szörnyeivel végezve némi pénzhez és elismeréshez juthassanak. A férfi és a nő igazán közel kerülnek egymáshoz, és egy pillanatra úgy tűnik, találtak is egy falut, ahol nem csak letelepedhetnek, de a környező démonok irtásával a fedélre valót is megkereshetik. Azonban Lindenfeld olyan titkokat rejt, melyre még ők sincsenek igazán felkészülve.

tumblr_4be296e0b34069270faecf9754c8c954_74770ebb_1280.jpgA négy szál folyamatosan váltogatja egymást, és érezzük, egyfajta crescendo felé tart a történet. A dinamika fokozatosan változik, ahogy a rejtélyek nyomában haladnak a karakterek. Új oldaláról ismerhetjük meg a szereplőinket, mélyen a szívükbe nézhetünk, ahogy látszólagos nyugalomra és békére próbálnak lelni. De ez a világ nem engedi ilyen egyszerűen el a kalandorokat, hamarosan visszarántja őket a rideg valóságba. Nem annyira biztos, hogy Drakula elpusztítása jó ötlet volt, hiszen nincs olyan vezető, aki kordában tarthatná a Földre irányított sereget.

485b11af29c0cd434c2cfa8514f0197c.jpgA központi témánk a döntések súlya és a sorsok elfogadása. Hiszen az életforma, a múlt bizony részben azért determinálja a jövőnket is, sosem hagyhatjuk távol magunktól. Ha mi úgy is érezzük, hogy megváltoztunk, az érintett személyek bizony visszatérhetnek, hogy kísértsenek bennünket. Akkor pedig próbára teszik a személyiségünket, és a felelősségvállalás bizony nem könnyű feladat. 10b83205-f80e-4ee8-a5af-ac717926adc3-screen-shot-2020-03-04-at-55139-pm.pngAz összes szereplő a háborút és a gyilkolást választotta, ami némileg megjósolja, hogy békés nem igazán lelhetnek. Bár a háborúkat valójában nem fegyverekkel, hanem diplomáciával lehetne megnyerni, erről azért a hadvezetőket sem ártana tájékoztatni. A tárgyalások ideje ugyanis csak akkor jő el, ha az asztalhoz invitálják.

1_jlwhkpprta0vhat5xcwneq.jpgA démonokkal, szörnyekkel és vámpírokkal nem könnyű egyezkedni, bár nekik is a túlélés a céljuk, de az emberiség kárára tennék mindezt. A hatalmas erejű, misztikus lényekkel pedig nem könnyű végezni, efelől nincsenek illúzióink. Egyedül a hősök és a kalandorok képesek arra, hogy valamilyen módon megállítsák a légiókat, hiszen ez egy dark fantasy történet.

netflixs-castlevania-season-3-gets-new-trailer-for-launch-on-march-2020_feature.jpgMegérte a várakozás, Warren Ellis képregényszerű animációja ugyanis egyre jobban közelít az animék minősége felé. A cselekmény is ügyesen felépített, de a rajzok is kiválóak, méltóak a mester nevéhez. A karakterek továbbra sem egysíkúak, dinamikusan változnak, a fejlődés természetes nyugalmat és mindkét irányba elmozdulást mutat. A szereplőket közelebbről megismerve nehezebb elsőre eldönteni, kinek is drukkoljunk, legalábbis a nyilvánvalón túl. A tíz epizód után ismét fellángol bennünk a vágy, hogy a folytatásra is kíváncsiak legyünk. Pazar munka, zseniális hangulat, komplex cselekményvezetés, hajrá, előre!

Értékelésem: 9/10

Forrás, információk: https://en.wikipedia.org/wiki/Castlevania_(TV_series)
Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=BYhomBlzRjs
Mafab link: https://www.mafab.hu/movies/castlevania-292802.html
Bluray megvásárolható: még nem

Smaragd Sárkány

Szólj hozzá

horror történelem háború misztikum rejtély mágia animációs film természetfeletti halhatatlanság játék adaptáció Drakula Warren Ellis