2020. jan 15.

Nemes vámpír Koreából: Noblesse

írta: Emerald Dragon
Nemes vámpír Koreából: Noblesse

Noblesse (2015-2016)

maxresdefault_84.jpgA Noblessere véletlenül bukkantam, új és kevésbé ismert animációk után kutatva. Az ötlet, hogy egy webképregényből adaptáljanak animét, izgalmasnak tűnt, hiszen láttunk már rá példát. Persze ezekkel a legnagyobb probléma, hogy sorozatot volna érdemes készíteni belőlük, ahhoz viszont nagy rajongótábor és sok pénz szükséges. De ez nem a One Punch Man.

f0ae466e360.jpgMazuka a vérfarkasok fejedelme, de mára teljesen elzárkózott fajától. Megmentett egy fiatal lányt a biztos haláltól, és úgy döntött, megvédelmezi őt az emberek kegyetlenségétől. Parancsba is adta a többi szörnyetegnek, hogy ne szóljanak bele a humánok háborújába, és maga is kerüli a társaságukat. Egyetlen barátja Raizel, az ősi vámpírlord.

maxreefault_4.jpgEgy napon meglátogatja őt Frankensteinnél, és kifejti neki, hogy békében szeretne élni az emberiséggel. Azonban ezt sem a vámpírok, sem a vérfarkasok nem nézik jó szemmel, így belekergetik Mazukát egy halálig tartó küzdelembe. A The Beginning of Destruction ezen párbajig vezeti el a nézőket.

original.jpgA második epizód címe az Awakening, mely a Rai ébredésével kapcsolatos történetet meséli el. 820 évnyi álom után a férfi ismét az emberek között jár, és beiratkozik a gimnáziumba. Mivel örökéletű és kinézetre fiatal, így nem okoz nagy feltűnést. Hűséges csatlósa, Frankenstein az iskola igazgatója, így könnyedén beilleszkedik a mindennapokba. Azonban a koporsójára egy szervezetnek is fáj a foga. A vámpírok elindulnak, hogy megütközzenek a tulajdonossal, de igencsak nagyot koppannak.

003ed553c00889dccfd0438c0db95cc3434b3af6_hq.jpgA koreai webképregény mindkét része kimondottan látványos és igényesen animált. A japán verziót Shunsuke Tada vezetésével az Kenichi Matsuzawa rendezte, a Production I.G zászlaja alatt. Senbon Umishima karakterdizájnja zseniálisan kelti életre a vámpírok csapatát, valamint magát a nemes Raizelt is. Habár a mű csupán fél órás terjedelemmel bír, a végére érve szomjazzuk a folytatást.

4dc6fc719b8c9dfce35ef420217dc67b.pngA koreai rész esetében a Studio Animalt illeti a dicséret, hiszen gyönyörű animációval ajándékozták meg a webes közönséget. Sajnos a készítőkről nem sikerült információt szereznem. A mű központjában az ősi kérdés áll, miszerint kik is a valódi szörnyetegek. Mert nem biztos, hogy a vérfarkasok, a vámpírok és az emberek versengésében a dobogóról sikerül bárkinek is letaszítani bennünket.

d3101d48c77e62287b18e0258259b534.gifA legfontosabb elem, ami kiemelhető, hogy az anime szembe állítja a kort és a tapasztalatot a feltörekvő pökhendiséggel és mesterséges erővel. Ekképpen a wannabe vérszopókat Alucard módjára leckézteti meg a főhősünk, bár neki a kisujját sem igazán kell megmozdítania ehhez.

original_20.gifJó volna ebből a szösszenetből egy sorozatot is látni, mert a karakterek meglehetősen izgalmasak, részletesen kidolgozottak és igazi egyéniségek. A műben jóval több potenciál szunnyad, mintsem akkor gondoltam volna, mikor nekiláttam az epizódoknak.

Értékelésem: 9/10

Forrás, információk: https://www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/anime.php?id=18051, https://en.wikipedia.org/wiki/Noblesse_(manhwa)
Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=Wf3aW4KJCgg
Mafab link: -
Bluray…: nem

Smaragd Sárkány

Szólj hozzá

webcomic vámpír farkasember koreai Japán Production I.G Studio Animal