2019. nov 09.

Hentaiból akció sci-fi: YU-NO

írta: Emerald Dragon
Hentaiból akció sci-fi: YU-NO

Kono Yo no Hate de Koi wo Utau Shoujo YU-NO (2019)

x480.jpgAkadnak olyan sorozatok, melyek elsőre jó ötletnek tűnnek, aztán kiveszni látszik belőlük a tűz és félretesszük őket, hátha javul a történet. A Kono Yo no Hate de Koi wo Utau Shoujo YU-NO (YU-NO: A Girl Who Chants Love at the Bound of this World) kimondottan izgalmas témával kecsegtetett, így az elején belekezdtem a követésébe. Ám az epizódok múlásával sajnos a sztori meglehetősen ellaposodott, így csak nem régiben vettem újra elő, hogy írhassak róla nektek.

Asaka: Kono Yo no Hate de Koi o Utau Shōjo

28eea62dce97d0c42c0a6252d8978bf2.jpgTakuya Arima elvesztette édesapját és édesanyját is, ennek ellenére kimondottan vidám és pajkos tinédzser életét éli. Jelenleg Ayumi gondoskodik róla, aki számára kimondottan vonzó egyéniség, amolyan visszafogott milf-féleség. De a fiú valójában mindenkivel bátran kikezd, legyen szó az osztálytársnőjéről vagy éppen a szexi tanárnőjéről, nem igazán válogat. Mindemellett azért egy szinten érdekli, hogy mi okozhatta apja halálát. Hiszen az öreg egy híres archeológus volt, és a halálából is egy furcsa relikviával ajándékozta meg. Az eszköz pedig képes őt visszajuttatni az időben, hogy az esetleges hibáit újra elkövethesse vagy orvosolhassa.

screenshot-619.pngBármennyire is úgy tűnik, hogy Takuya felelőtlen tinédzser, valójában tényleg fontosak számára a szerettei, pláne, ha éppen nőneműek. Így mindent megtesz azért, hogy életben tartsa őket. Ez azonban egyáltalán nem olyan egyszerű feladat, mert a felnőttek életében bizony számtalan olyan intrika és titok akad, amit nehéz lesz kibogoznia, pláne megoldania. az egyik ilyen fontos központi probléma a part közelében húzódó fura hegyszerű képződmény, amely mellett építkezések zajlanak, ám a ténykedést balesetek és öngyilkosságok övezik. Valaki meg szeretné akadályozni, hogy oda települjenek, márpedig ehhez a maffiának és a politikának is némi hozzátennivalója lenne.

Konomi Suzuki: Mother

yu-no-ep.jpgIgyekeztem kihangsúlyozni, hogy az animét belengi némi ecchi-hentai-gyanús pajkosság, azonban nem lépi át ezt a határt. A próbálkozás fő oka valószínűleg a múltban keresendő, hiszen a konzolos játékot, melyből ezt a sorozatot adaptálták, már korábban is feldolgozták, egy négy epizódos hentai formájában (YU-NO). mv5bmda5ytrlmjktowqzmc00zjrmlwiwmdktnduzzty4njc2njbkxkeyxkfqcgdeqxvymzi2mjc1njq_v1.jpgHa ezt az erőltetett részletet kicsit a háttérbe szorítjuk, akkor felsejlik a YU-NO: A Girl Who Chants Love at the Bound of this World valódi esszenciája, a science fiction, mely a párhuzamos világok lehetőségével foglalkozik. Tehát egyfajta Sliders, ahol csak a főszereplőnk képes világról világra utazni, ezzel kvázi időt ugorva vándorolva a lehetséges valóságok között.

df4a1b37f1de6fce96a3510ebd5402e021e7b71er1-1280-720v2_hq.jpgErről az oldalról szemlélve is az első epizódokat tekintve inkább játékos és mókás a rengeteg próbálkozás, amivel a fiatal fiú rendet tesz az élete körül. Bár a drámai felhang egyértelmű, azonban tényleg komolytalanok a helyzetek, és ezért az intrikák éle könnyen kicsorbul. Ezért is adtam fel korán a sorozat követését és tértem vissza a történet lezárása után. Emellett a karakterek is meglehetősen összehányva érkeznek az idővonalba, némelyik érdekesnek is tűnik, majd nyoma vész a következő pillanatban. Így a címadó szereplő is elég későn csatlakozik a fonalakhoz, és csak onnantól válik igazán érdekfeszítővé az utazás.

yu-no-a-girl-who-chants-love-at-the-bound-of-this-world-episode-18-english-dubbed.jpgBár az ugrások, és a javítani vágyott helyzetek egészen kellemesen vannak megoldva, de ha távolabbról szemléljük a cselekményt, ráeszmélünk, hogy mindent elnagyolnak és leegyszerűsítenek a kalandok folyamán. A valóság szaga csak távolról lengi be a sorozatot, pláne a szerencsétlen főhősünket, és itt nem a science fiction elemekre célzok. Nem is arra, hogy a YU-NO: A Girl Who Chants Love at the Bound of this World később átcsap fantasy irányba, ami akár jól is állhatna neki, azonban addigra már lemondunk róla.

eb0e3aaf7f26b9c39be164b301e4413b.jpgAz üzenetek nem rosszak, a felelősség kérdése ezúttal más formában ölt alakot, a klisét ezen a pontok sikerült elkerülniük az alkotóknak. Ehelyett előtérbe kerül a tehetetlenség frusztráltsága, amit legutóbb a Steins;Gate 0 esetében láthattunk. De mindez, valamint a hanyagul elénk vetett tanulság, miszerint „Casualty rules everything in this world” (Hello MATRIX!), nem mentik meg a művet a bukástól. A felvezetés túlságosan hosszú, és inkoherens. Bár a látványvilága (Hirofumi SakagamiIngress, Death March to The Parallel World Rhapsody; Hiroshi KatouAsura, 3x3 Eyes Seima Densetsu, Evangelion: 1.0, 2.0, 3.0) szemet gyönyörködtető, a karaktereket (Mai OtsukaNon Non Biyori, Shakugan no Shana, Astarotte's Toy) is szépen kidolgozták, mindez nem elég ahhoz, hogy emlékeinkbe fészkelje magát az anime.

Konomi Suzuki: Shinri no Kagami, Ken no Yō ni

yu-noepisode19wingedmonstergirlattackingtakuya.jpgHiroyuki Kanno alkotását Tetsuo Hirakawa (Grimoire of Zero) adaptálta a mostani sorozattá a Studio Feel jóvoltából, de nem bántuk volna, ha ez mégsem történik meg, vagy legalábbis a 26 részből egy rövidebb, de velősebb verziót készítenek. A sztori legeleje könnyedén összevonható és fordulatosabb lehetne, a közepét kihagyva pedig egy jó végjátékhoz köthették volna. A fölösleges részek egyedül akkor nyerhetnek értelmet, ha később ezt még folytatni szeretnék, azonban nálam ez nem ütötte meg annyira a mércét, hogy kíváncsian és izgatottan várakozzak rá.

Asaka: Kami no Sūshiki

Értékelésem: 4/10

Forrás, információk: https://www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/anime.php?id=20479, https://en.wikipedia.org/wiki/YU-NO:_A_Girl_Who_Chants_Love_at_the_Bound_of_this_World
Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=zBZGksInhR0
Mafab link: nincs
Bluray elérhető: minek?

Smaragd Sárkány

Szólj hozzá

akció anime vígjáték rejtély dráma fantázia felelősségtudat ecchi science-fiction Studio Feel