2018. nov 28.

Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivál 1. nap

írta: Emerald Dragon
Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivál 1. nap

2018.11.28. – Nyitónap az Urániában

Elérkezett a várva várt nap és ma megkezdődik a 16. Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivál. Szeretném majd napról napra megmutatni nektek, mire érdemes elmenni, aztán utólag majd jönnek az élménybeszámoló elemzéses kritikáim is a fontosabbnak tartott alkotásokról, melyeket alkalmam nyílt megtekinteni. Amennyiben ti is részt vennétek valamelyik film vetítésén, és lenne gondolatotok róla, pár mondatban foglaljátok össze és a legjobbakat névvel idézve beteszem az írásaim végére.

Aki már korábban is ráér, kezdheti a késő délutánt a Fesztivál fő helyszínén és megnézheti az idei rövidfilmek első kollekcióját, 17:00-tól, az Urániában. Ezek között már találkozhattok magyar alkotásokkal is, így érdemes beugranotok rá.

Az idei Anilogue nyitófilmje Michel Ocelot (Kirikou és a boszorkány) vadonatúj munkája, a Dilili Párizsban (Dilili à Paris, Dilili in Paris). Az animációt 19:00-tól láthatjátok az Urániában. A vetítés után pedig közönségtalálkozón vehettek részt a rendezővel.

A lelkesebbek maradhatnak a moziban és ezután egy komolyabb művet is megtekinthetnek, 21:15-től kezdődik a Széder-mazochizmus (Seder-Masochism) című amerikai animáció, mely vallásosabb témát vesz elő.

Smaragd Sárkány

Szólj hozzá

fesztivál animációs film Anilogue