Resident Evil All Star Gala - látványos, de buta akciófilm

resident-evil-vendetta-review_2t6s_640.jpgA Resident Evil, csúfnevén a Kaptár franchise-hoz immár nem csak élőszereplős, hanem egyre több animációs film is tartozik. Ezek egy része egészen élvezhetőnek bizonyult, de az idő múlásával sajnos a minél-több-bőrt-lenyúzni-elv érvényesült, és inkább amolyan játékreklám szerepet töltenek be. Aki szereti a szériát, bizonyosan örömmel nézi meg kedvenc karaktereit újra és újra, úgy is, hogy nem ő irányítja a mozgásukat. És persze attól is szó van, hogy a világot nagyon szépen kialakították, a mellékszálak fontosak is lehetnek a végigjátszás esetében. A Resident Evil: Vendetta a tavalyi évben látott napvilágot, eléggé radar alatt, pedig még magyar szinkront is kapott

ab39cfef53ccddf48df28b41be916283.jpgA történetünk jelen esetben sem túlságosan koherens, de legalább igazi kavalkád fogad bennünket. Chris Redfield egy ódon mexikói kastélyt rohan le, amolyan túszmentő akcióként, ami természetesen totális kudarccal és rengeteg áldozattal végződik. De a cél csupán az, hogy megismerjük a főgonoszunkat, Glenn Ariest, aki az Umbrella Corporation utódjának jelenlegi tulajdonosa, és véres bosszúra készül, mert kiirtották a szeretteit az esküvőjén. Ismeretlen okokból nem öli meg Christ, hanem elárulja neki, hogy a kutatások egy új A-vírust hoztak létre, amely olyannyira piacképest, hogy a teremtett zombik bizony irányíthatóak is.

5c52c9e43b493c769ba55f88659a7f6782d87df1_hq.gifIdőközben alaposan beleköp a levesbe Rebecca Chambers professzor, aki nem csak felfedi az új biológiai fegyver titkát, de sikerül antivírust is termelnie. Jutalma végtelenül egyszerűen egy totális támadás az egyetem épülete ellen, amiben dolgozik, és kollégáinak teljes körű megfertőződése. Szerencséjére a kísérleti vakcina működni látszik, és Chris is befut, hogy megmentse a napot. Viszont a nőt nem véletlenül szemelték ki, és a férfi is csupán azért érkezett érte, hogy segítsen neki megtalálni a gonosz Glennt. Csapatukhoz hamarosan csatlakozik Leon Kennedy is, hogy teljes legyen az All Star Gála. Hárman együtt talán megállíthatják a vendettára készülő gonosz tudóst, fegyverkereskedőt és megmenthetik az emberiséget a teljes kipusztulástól.

giphy_12.gifNos, a cselekmény igencsak szövevényes és teljesen kaotikus, a szereplőket beszórták egy dobozba, a különböző Resident Evil részek karakterei megjelennek, aztán eltűnnek, de nem igazán van megmagyarázva, mit keresnek az adott helyszínen, és miért is élik túl az aktuális entré-jüket. Komolyan, a csapat tagjai annyira életképtelenek a megjelenésükkor, hogy a főgonoszunk gyakorlatilag a bevezetőben megnyerhetné az összes összecsapást. Ennyit a történetről, hiszen nem vitték túlzásba a forgatókönyvet, a bosszúfilmeket sem igazán idézi, de mondandót sem szuszakoltak bele, vegyünk inkább egyszerű akciófilmnek.

9f4u.gifItt pedig a látványelemeket kell kiemelnünk, a CGI kifogástalan, a hintázó karakterek szerencsére nem lepik el a hátteret, egészen jól megírták a koreográfiát, a képi világ szemet gyönyörködtető. Helyén vannak a fő karakterek, a mozgásuk, a tűzharcok és a szörnyetegek is. Egészen filmszerűre sikerült ezen a szinten az alkotás, a Resident Evil: Vendetta könnyedén élvezhető akkor is, ha különösebb célját nem találtuk.

resident-evil-vendetta-1200-1200-675-675-crop-000000.jpgA Kaptár-sorozat és a játékok rajongói nem biztos, hogy annyira fogják élvezni a zagyva cselekményt, pláne, hogy az alapokhoz nyúltak hozzá (Takanori Tsujimoto - Bushido Man, Blaze: Yokubou No Hate) az alkotók. De mindazok, akik egy kis látványos kikapcsolódásra számolnak, nem fognak csalódni benne.

Értékelésem: 5/10

Forrás, információk: https://www.imdb.com/title/tt5776208/
Mafab link: https://www.mafab.hu/movies/resident-evil-vendetta-290913.html
Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=Fs5g-l0Bcss
Bluray megrendelhető: Resident Evil: Vendetta [Blu-ray] [Region Free]

Smaragd Sárkány