Modern kalózkalandok egy kultikus animében

black-lagoon-3.jpgAkadnak olyan történetek, amelyek a CineGore profiljába is beleillenek, de a blogomon is helyük volnának. Ezeket igyekszem elosztani úgy, hogy mindenhova jusson belőlük érdekesség, és ha lehetőségem van rá, mindkét oldalon megosztom őket. A legutóbb a Metropolis animével tettem így, hiszen éppen kapcsolódott is az eredeti műhöz, amiből a manga írója kiindult.  Ezúttal már elcsepegtettem a Facebook oldalán az első két kritikát, de egyszerűbbnek találom, ha összeszedem egy-egy posztba a több kritikaként kiposztolt, de egybe tartozó sorozatokat.

sx24a9.jpgA Black Lagoon két évadot élt meg, melyek szorosan kapcsolódnak egymáshoz, és később egy OVA is készült hozzá, mely öt részben mesélt el egy mellékszálat, és le is zárta a történetet. Ettől függetlenül a rajongók szívesen olvasnának és néznének újabb kalandokat is, akárcsak az olyan kultikus művek esetében, mint a Cowboy Bebop és a Ghost in the Shell, vagy Joss Whedon Firefly-a. 

roberta-and-garcia-lovelace.pngOkajima Rokuro egy japán nagyvállalatnál töltött be elhanyagolható, tehát teljesen átlagos pozíciót. Aztán a Black Lagoon nevű hajó kalózai elrabolták, és főnökei pedig feláldozhatónak bélyegezték. Az anime az ő életben maradásért vívott küzdelméről is szólhatna, de inkább azt mutatja be, miként válok hasznos tagjává a legénységnek. No és persze a duplapisztolyos Revy-ről, akit senki sem fog elfelejteni!

A sorozat cikkei a címekre kattintva elérhetőek, kizárólag 18 éven felüliek számára ajánlom, jó szórakozást!

Black Lagoon
Black Lagoon: The Second Barrage
Black Lagoon: Roberta's Blood Trail

Smaragd Sárkány