2018. már 12.

Tiniszerelem vagy szoros barátság?

írta: Emerald Dragon
Tiniszerelem vagy szoros barátság?

Confess Your Love Committee: I've Always Liked You (2016)

1d4f81960cd247e7996f4fd20643f6c7ed832c82_hq.jpgA mostani alkalommal ismét romantikusabb vizekre evezek veletek, és egy érdekes projektbe igyekszem betekintést mutatni a számotokra. A HoneyWorks különleges zenéje köré ugyanis építettek egy animevilágot, amely a következő három kritikám során kerül majd bemutatásra. Az első film, az I've Always Liked You (Zutto Mae Kara Suki Deshita: Kokuhaku Jikkō Iinkai), amely ehhez kapcsolódik, nagyjából bevezet bennünket a szituációba és bemutatja nekünk a karaktereket.


CHiCO with HoneyWorks: Koiiro ni Sake

tumblr_oejq8gafw31rcufwuo1_540.gifNatsuki Enomoto belezúgott Yū Setoguchiba, és miután elhatározta, hogy bevallja az érzéseit, el is mondta neki: szerelmes belé. Aztán visszatáncolt, mondván, hogy csak viccelt, csak gyakorolt, hogy milyen hatása van egy ilyen bejelentésnek. Valójában persze annyi történt, hogy beijedt, mert a fiú nem nagyon reagált a letámadásra, így zavarba jött.
Sōta Mochizuki régóta szemezik Akarival, de sosem merte megmondani neki, hogy mit érez iránta, folyton azt lesi, hogy más fiúk rajongják körbe, így eléggé féltékeny, de az első lépés megtételére képtelen.
344355.jpgHaruki Serizawa és Miō Aida régi jó barátok, folyton együtt járnak mindenhova, titokba szeretik is egymást, de sosem vallottak színt a másik előtt. Talán attól félnek, hogy a köztük lévő kapcsolat megváltozik vagy nem talál viszonzásra a szerelmük.
Koyuki Ayase különc fiú, és távolról csodálja Natsuki Enomotot, de nem biztos benne, hogy a lány mit gondol róla, hiszen csak most szánta el rá magát, hogy randira hívja.

344356.jpgEgy átlagos középiskolában gyakran előfordulnak ilyesmik, mindenki azok után kezd el elsőre vágyakozni, akiket a közelben, és gyakran lát. Sohasem lehetnek benne biztosak, hogyan reagál majd a másik, de pontosan ez a tiniszerelmek szépsége, hogy teljesen nyitott, ahogyan kikísérletezik, miként is kell ismerkedni, egymáshoz közelebb kerülni, milyen a másik kezét megfogni, érezni a csókját és a karjaiba olvadni. Sokak számára az is újdonságnak számít, és bátorságot igényel, hogy egyáltalán megszólítsák a másik nemet, és beszélgetést kezdeményezzenek velük, akár teljesen átlagos dolgokról is. Ráadásul ezek a dialógusok nem mindenkinek fogják ugyanazt jelenteni, így azt is kénytelenek kitapasztalni, hogy egy átlagos meghívás vagy kérdés mögöttes tartalmat hordozhat-e.


Sana with HoneyWorks: Byoumei Koi Wazurai

0dea8d7dc854064c804255295d4cb2bf.gifÍgy mikor valaki végre elhatározza magát és egy randit szervez a szeretett lánnyal, gyakran nagyot koppanhat, mert a másik nem is gondol arra, hogy romantikus szándékkal tette mindezt. Arról nem is beszélve, ha már mindkettőjüket kiszemelte valaki más, és az egész totálisan kaotikus, mint a tinédzserek tomboló hormonjai, úgy lobbannak fel az érzelmek, és ha végül nem viszonozzák azt, nem marad más, mint az űr és a fájdalom. De ezzel fejlődnek és ismerik meg önmagukat, a szerelmet és az érzelmeket, illetve az elutasítás feldolgozását is szükségszerű megtanulniuk.

344362.jpgA HoneyWorks-höz (Our love has always been 10 centimeters apart., The Moment You Fall in Love) kapcsolódó animék igyekeznek körbejárni azt a témát, amit Confess Your Love Committee szériának neveztek el. Ehhez jelenleg az I've Always Liked You, a The Moment You Fall in Love című filmek és az Our love has always been 10 centimeters apart. sorozata tartoznak. Az alkotásokat Tetsuya Yanagisawa (Blade Dance of the Elementalers, High School DxD) rendezte, a Qualia Animation Studionál. Maki Fujii (Destiny of the Shrine Maiden, Pupa, Our love has always been 10 centimeters apart.) karakterdizájnjának és Yuki Umino (The Moment You Fall in Love) művészeti vezetésének hála egy kellemes képanyagú, igencsak élvezhető animét kaptunk az alkotóktól.


Sphere with HoneyWorks: Ippun'ichibyō Kimi to Boku no

maxresdefault_19.jpgMindenképpen csak ajánlani tudom, a kissé kusza szerelmi szálak ellenére, hiszen pont emiatt lett igazán életszerű a szituáció, amellyel megismertetnek bennünket A romantikus vígjátékok világában nyilvánvalóan a fiatalabb korosztályt célozzák meg az alkotók, de nagyon jól működik, én sem találtam túl nyálasnak vagy unalmasnak a filmet.

Értékelésem: 8/10

Forrás, információk: https://www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/anime.php?id=17342, https://en.wikipedia.org/wiki/Zutto_Mae_Kara_Suki_Deshita

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=EQbOQJx2ZWE

Bluray megvásárolható: még nem

Smaragd Sárkány

Confess Your Love Committee animék:
The Moment You Fall in Love (2016)
Our love has always been 10 centimeters apart. (2017)

Szólj hozzá

zene szerelem barátság anime vígjáték dráma romantika slice of life friendzone HoneyWorks