2018. már 03.

Tamako bájos szerelmi története a mochik világában

írta: Emerald Dragon
Tamako bájos szerelmi története a mochik világában

Tamako Love Story (2014)

banner_1942.jpgAz élet folytatódik tovább. Dera hazatért és a herceggel, valamint Choival közösen készítik el népüknek a finom mochikat. Eközben Tamako és Mochizou szerelme lassan virágzani látszik a vidám piactéren. Gyermekkoruk óta egymással szemben laktak, mindent megosztottak egymással, jóban-rosszban, egészségben és betegségben, sohasem hagyták magára a másikat. Szüleik örök civakodása ellenére vidám ez a helyszín, és különleges színt visznek az ott lakók életébe.


Dynamite Beans: Koi No Uta

download_ost_opening_ending_anime_tamako_love_story_full_version.pngLassan vége a középiskolának, és azon kell gondolkodniuk, hol tanulnak majd tovább, közelben maradnak-e, vagy talán egy nagyvárosban folytatják majd a tanulmányukat. Nem egyszerű kérdés, mert sok minden ideköti őket, de ha fejlődni szeretnének és az álmukat kergetni, akkor bizony van, amit ideiglenesen fel kell adniuk. ez az élet velejárója, nem szabad, hogy útjukat állják a pillanatnyi érzelmek, hiszen az igaz szerelem megvárja őket, ha tényleg fontos és hosszan tartó. tlsbd0004.jpgAz élet változásait nem könnyű feldolgozni, hiszen a gyerekkori barátságok öröknek érződnek, de csak az idő mondja meg, hogy mennyire szorosak a kötődések. A döntések pedig sokkal távolabbra mutatnak, így fontos, hogy felelősségteljesen hozzuk meg azokat – azonban itt gyerekekről van szó, nem felnőttekről, tehát ezt a szemléletet jelen esetben félretesszük. Ennek ellenére pontosan ez áll a középpontban, hogy az iskola- vagy pályaválasztás során milyen tényezőket vegyünk figyelembe, pláne, ha fülig szerelmesek vagyunk, és nem szeretnénk valakit elveszíteni.

307287.jpgA The Anthem of the Heart-ból és a The Girl Who Leapt Through Time-ból már tudjuk, hogy az érzelmek nem biztos, hogy kölcsönösek, de ezeket a helyzeteket is meg kell tanulnunk kezelni. Emellett pedig az is egyértelmű, hogy nem csak azt nehéz feldolgoznunk, ha valakibe szerelmesek vagyunk, ha nem azt is, ha mások szembesítenek bennünket a saját érzelmeikkel Elsőre nem tudhatjuk, hogyan fogunk erre reagálni, de az sem biztos, hogy az kifejezi a saját elgondolásunkat, vagy belső érzelmünket. anime-gif-girl-kitashirakawa-tamako-favim_com-2776978.gifA meglepetés ereje ugyanis sokkolóan hathat bárkire, ezt érdemes átgondolnunk mindkét irányban – ha úgy szeretnénk leélni az életünket, hogy mások visszautasításától rettegünk. Attól, hogy egy azonos vagy ellenkező nem egyénről volt egy elképzelés a fejünkben, még nem biztos, hogy egy más típusú kapcsolat nem működne vele, de abban sem lehetünk biztosak, hogy egymásnak teremtettek bennünket. Viszont attól, hogy valamit nem próbáltunk még ki, még nem feltétlenül van értelme erőltetni sem. De a változás nem feltétlenül rossz vagy félni való, hiszen jól is elsülhet. A mérlegelés és a racionális döntés nem minden esetben célravezető, néha jobb, ha hagyjuk magunkat sodródni az árral, mert talán ott találjuk meg a boldogságot, ahol nem is kerestük volna.

883586a58f05c26e457f432753cb18b50583778b_hq.gifAzonban azzal is tisztában kell lennünk, hogy nem szabad mindent elodázni, tisztázni kell a dolgokat, mert egy pont után már hiába bánjuk, a megtörtént vagy elszalasztott esemény nem lesz többé releváns és az idő kerekét sem tudjuk visszafordítani. Így érdemes meggondolni, melyik döntést bánjuk majd jobban jövőben. Tamakonak és Mochizounak is ki kell derítenie, hogy mit akarnak egymástól, hogyan folytatják az életüket, mi az, ami igazán fontos a számukra a kapcsolatukban.

tumblr_ng7eotql4n1qg78wpo1_500.gifA Tamako Love Story pont ezért méltó folytatása és lezárása a sorozatnak, ami felvezette a végkifejletet. Stílusát tekintve teljesen más a kettő, ezért is döntöttem úgy, hogy szétszedem a két kritikát és nem egyben közlöm le nektek. A Tamako Market könnyed játékosságával szemben ez egy jóval drámaibb darab, ahol a főszerepbe inkább a csatázó, vívódó érzelmek kerülnek, nem pedig a gondtalan ifjúság. Bár előzőleg is voltak utalások arra, hogy ilyen kimenetelre lehet számolni, a háttérben meghúzódó szerelem kérdése akkor is ott lebegett, de igazán csak ebben a filmben konkretizálták, hogy mit is szeretne a lánytól Mochizou.


Aya: Suzaki Principle

Ha azt mondtam a sorozatról, hogy inkább a fiatalabb korosztályt célozza, akkor a Tamako Love Story a 4-6 évvel idősebbeknek szól. Bár a chibi elemek ebben is benne vannak, és a vígjáték gag részek is tagadhatatlanok, de sokkal mélyebbel érinti a szerelmet, mint az előzmények.

source_3.gifÉrtékelésem: 9/10

Forrás, információk: https://www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/anime.php?id=15900, https://en.wikipedia.org/wiki/Tamako_Market

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=B8JlGOXjZ28

Bluray megvásárolható: nem elérhető

Smaragd Sárkány

Szólj hozzá

szerelem barátság anime vígjáték romantika slice of life mochi