2017. okt 11.

A szellem- és a halandó világ beteljesülhetetlen szerelmi története

írta: Emerald Dragon
A szellem- és a halandó világ beteljesülhetetlen szerelmi története

Hotarubi no mori e (2011)

Teljesen véletlenül akadtam rá erre a rövidke OVA-ra, amikor animéket keresgéltem, és talán még az angol címére sem figyeltem fel nagyon, mégis, mikor a Hotarubi no mori e nézésébe belekezdtem, egyértelmű volt, hogy igényes darabra találtam.

34376-hotarubi_no_mori_e-forest-gin-takegawa_hotaru.jpgHotaru egy elég hebrencs kislány, gyakran járkál sétálni az erdőbe, a hegyek közé, hiszen a falu, ahol laknak, elég közel van a természethez. Így nem olyan meglepő, hogy egy napon sikerül neki eltévednie. Szerencséjére, Gin, a rejtélyes, ugyanakkor kedves maszkot viselő idegen megtalálja és kivezeti őt a sűrűből, vissza az ösvényre, az otthona felé. De a fiatal férfi nem egyszerű ember, hanem a hegyek egyik szelleme. Mivel emberi alakja van, így úgy dönt, egy aranyos maszkot ölt magára, hogy legalább valamennyire különlegesnek nézzen ki. Azonban tényleg a szellemek közé tartozik, ezért vigyáznia kell, nehogy hozzáérjenek. A fáma szerint ugyanis, ha egy emberi lény megfogja a bőrét, eltűnik, mintha sohasem létezett volna. Nyilván ezt egy cserfes kislánynak viszonylag nehéz felfognia, így Gin kénytelen alaposan megfegyelmezi őt, hiszen nem szeretne még eltávozni a számára oly kedves helyről.

3124079775_1_3_tvsjnt4n.gifAnnak ellenére, hogy Hotaru viszonylag lassú felfogásúnak, és emellé igencsak impulzívnak tűnik, Gin megkedveli őt és visszainvitálja, hogy látogassa meg, ha szeretné, utána szívesen elvezeti az otthoni ösvényhez. A lány pedig újra és újra megjelenik a hegyekben, keresve a furcsa férfit, és vidáman, játékosan töltik a délutánokat. 576full-into-the-forest-of-fireflies_-light-screenshot.pngAhogy a csitri cseperedni kezd, eljő az iskola, így Hotaru már csak nyaranként találkozik a mit sem változó szellemmel, aki fáradhatatlanul rója az erdőket-mezőket vele. Időközben többször kapnak figyelmeztetést, hogy veszélyes ez a kapcsolat, amibe belebonyolódtak, hiszen egy véletlen érintés a férfi életébe kerülhet. A hegyek szellemeivel szépen megismerkedik Hotaru is, és egyre közelebb kerülnek egymáshoz, önfeledten élvezik a másik társaságát. Hiszen két világ találkozása mindig izgalmas élmény, mert mindketten tudnak érdekes információkkal szolgálni a másik számára.

mv5bmdbinjfjytetode2ys00ntzlltgynzutyzixnzc1mzuyodc2xkeyxkfqcgdeqxvynjc1mdi0nja_v1.jpgA The Light of a Firefly Forest egy könnyed és bájos, mégis érzelmekkel telített történet barátságról, szeretetről, be nem teljesedhető szerelemről és vágyakról. Amolyan plátói kapcsolat a kettőjüké, hiszen nem érhetnek egymáshoz akkor sem, ha vágynák a másik ölelését. De nem történhet csók sem, nincs simogatás, semmilyen testi kontaktust nem létesíthetnek, márpedig ez az egyik alappillére az emberi kapcsolatoknak. Így Hotaru és Gin találkozása előrevetíti, hogy sohasem lehetnének boldogok. Mégis élvezik egymás társaságát, kiveszik a rövidke, negyvennégy perces OVA alatt a szituációból, amit csak tudnak. Megélik a pillanatot, nem szalasztják el, nem veszekszenek semmin, mert rövidke az, ami megadatott számukra. Nem elégedetlenkednek, hanem megpróbálják a legmélyebben átélni azt.

giphy_1.gifYuki Midorikawa mangájából igencsak kiváló alkotás született az alkotók kezei alatt.Takahiro Ōmori (Baccano!, Hell Girl sorozat, ) rendezése egyszerre bájos és szívbemarkoló, melyhez hozzájárul Makoto Yoshimori (Baccano!) zenéje is. Sajnálatos módon még lemezen nem hozzáférhető az anime, pedig Akira Takata (Steamboy, Inuyasha the Movie 2, 4) karakterdizájnja és animációi igencsak kívánnák a Bluray felbontás élményét.

tumblr_oi772d36zx1vgh64ho1_500.gifTényleg elég rövidke animáció, mégis a legérzelmesebb animék között tartják számon. Szomorú és tanulságos történet mindannyiunknak, és remélem, hogy ti is élvezni fogjátok minden percét.


Shizuru Otaka - Natsu wo Miteita

Értékelésem: 10/10

Forrás, információk: http://www.animenewsnetwork.cc/encyclopedia/anime.php?id=12543
Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=zOc3pbvFAww
Mafab link: https://www.mafab.hu/movies/hotarubi-no-mori-e-70638.html

Bluray megrendelhető: még nem

Smaragd Sárkány

 

Szólj hozzá

anime dráma romantika fantázia slice of life